Bij overlijden (24 uur per dag): 06 207 312 27

|

Overige vragen: 0164 265 989

|

Volg ons op:

Islamitische begraafplaats Bergen op Zoom

Lees verder over de historie, de mogelijkheden en opties van Islamitische begraafplaats.

De Islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom is opgericht in 1983 door de Stichting RK Begraafplaats Bergen op Zoom en Stichting Islamitische Begraafplaats West-Brabant en valt onder de het beheer van de R.K. Begraafplaats in Bergen op Zoom.

Per 2019 geldt op de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom eeuwig durend ( onbepaalde tijd ) grafrecht. Voor Noord-Brabant een primeur. Landelijk is Bergen op Zoom na Almere, Zuid Laren en Nuenen de vierde begraafplaats waar dit mogelijk is. De Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom is een begraafplaats op eigen grond.

Historie

De Islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom is opgericht in 1983 door de Stichting RK Begraafplaats Bergen op Zoom en Stichting Islamitische Begraafplaats West Brabant en valt onder de het beheer van de R.K. Begraafplaats in Bergen op Zoom.

 

Per 2019 geldt op de islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom eeuwig durend ( onbepaalde tijd ) grafrecht. Voor Noord-Brabant een primeur. Landelijk is Bergen op Zoom na Almere, Zuid Laren en Nuenen de vierde begraafplaats waar dit mogelijk is.

De Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom is een begraafplaats op eigen grond en de grond is ook in eigendom van de stichting en dus niet in eigendom van de gemeente Bergen op Zoom

Informatie 

In de Islam wordt een moslim zo snel mogelijk begraven. Een overledene zal alleen maar lijden als hij zich buiten het graf bevindt. Vandaar dat een moslim na het dodengebed zo snel mogelijk naar het graf wordt vervoerd en dit kan in Bergen op Zoom. Maar hoe ziet zo’n begraafplaats van eeuwige rust er dan precies uit?

Afscheiding en openingstijden.

  • De Islamitische begraafplaats Bergen op Zoom heeft een eigen ingang en is afgescheiden van de andere begraafplaatsen.
  • De begraafplaats is vrij toegankelijk en heeft geen openingstijden en u kunt daarom altijd op de begraafplaats komen.

 

Tableau:

  • Op onze islamitische begraafplaats hebben wij een tafel bij de ingang staan. In de Islam wordt er eerst gebeden voor een overledene alvorens hij in het graf geplaatst wordt. De tafel dient als een plek waar de overledene neergezet kan worden zodat de bijwoners van de begrafenis het gebed voor de overledene kunnen verrichten.

 

Watertappunt

  • Op onze islamitische begraafplaats is er een speciale voorziening, namelijk de watertappunt. Bij een watertappunt kunnen de bezoekers de wassing verrichten voor het gebed. De waterput zal in 2021 vervangen worden voor een nieuwe.

Islamitische Kelder

  • Op onze islamitische begraafplaats is er nu ook een mogelijkheid voor het begraven in een kelder. Deze kelders zijn speciaal gemaakt voor een Islamitische Uitvaart. Meer informatie over het begraven in een kelder is op te vragen bij de beheerder van de begraafplaats.

Begraven

  • Doordat de Islamitische begraafplaats onder het beheer van de R.K Begraafplaats valt, kan er altijd binnen 24 of 36 uur begraven worden omdat de begraafplaats alle middelen in eigen beheer heeft.

Reserveren van een locatie:

  • Doordat wij eeuwige/onbepaalde tijd grafrust aanbieden is de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom populair geworden om begraven te worden. Wilt u ook begraven willen worden in Bergen op Zoon dan kunt u een locatie die u zelf kunt uitkiezen reserveren. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij de beheerder van de begraafplaats.

Eeuwige Grafrust

Bij een eeuwig durend grafrecht wordt het graf niet geruimd. Vroeger kwamen in Nederland eeuwigdurende grafrechten regelmatig voor. Tegenwoordig zijn er nog maar weinig begraafplaatsen die dit toepassen. Bij het islamitische geloof is het ruimen van graven uit den boze. Een graf mag niet worden geschonden.

 

Op onze islamitische begraafplaats in Bergen op Zoom is er de mogelijkheid om eeuwigdurende grafrust af te nemen. Voor meer informatie, neem hiervoor contact met ons op.

Melden van een begrafenis

U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over de Islamitische Begraafplaats Bergen op Zoom of het aanmelden van een begrafenis.

 

Dit kan op werkdagen van 08.00 – 16.30u via telefoonnummer 0164 265 989, of 24/7 voor het melden van een begrafenis op telefoonnummer: 06-20731227.

Meer informatie over onze andere begraafplaatsen?

Onze Begraafplaatsen

De kerkelijke instelling R.K. Begraafplaats bezit en/of beheert 4 begraafplaatsen in Bergen op Zoom:

De laatste jaren is er hard gewerkt aan de verdere opbouw van deze begraafplaatsen door de aanleg van goede paden en wegen. Het onderhoud aan de planten, bomen en perken gebeurt op professionele wijze en daardoor zijn er begraafplaatsen ontstaan waar u tot rust kan komen, en even stil kunt zijn na een verlies.

Meer informatie

Tarieven

Wilt u meer informatie over de tarieven voor grafbestemmingen of asbestemmingen per begraafplaats? Vind hieronder al uw opties.

Begraafplaats Mastendreef

Meer informatie

Begraafplaats Nieuw Borgvliet

Meer informatie

Islamitische Begraafplaats

Meer informatie

Algemene Begraafplaats

Meer informatie