Rijksmonument 525847
Een grafkapel in Neogotische stijl uit 1894. De hardstenen grafkapel heeft een rechthoekige plattegrond en is 1.85 breed, 2.50 lang en 3.20 hoog. In het hardstenen zadeldak met sierkam zijn schubleien uitgehakt. Voor de ingang is van hardsteen een driepasluifel met hogels (een gebeeldhouwd gotisch ornament in de vorm van een bloem, knop, omgekruld blad of kruisbloem) gemaakt, rustend op een dubbel stel Neogotische zuiltjes met pinakelbekroning (toren met uitsteeksels).
Op de nok staat een bewerkt kruis met vierpas, Het rechter voetstuk is gesigneerd door Victor Patteet uit Antwerpen. De metalen deur ( vermoedelijk gestolen) was voorzien van een uitgezaagd kruis met stralen en sterren en het Alpha- en Omegateken. In het onderpaneel bevond zich een nu verdwenen gevleugelde zandloper. In het spitsbogige veld boven de deur bevindt zich de aanduiding: “ familiegraf” en arabesken ( spanningsbogen). In de zijden bevinden zich twee spitsboog vensters met afzaat ( ter voorkoming van binnenlopend water) en een sierband om de bovenzijde.
De oorspronkelijke glas in lood vulling is verloren gegaan. De achterzijde van de grafkapel bezit op de hoeken eveneens zuiltjes op drievoudige verjongde voet en pinakels ( spits toelopende torentjes), de nok heeft een hoge tuitafsluiting. In het topgevel deel bevond zich een rond glas-in-lood raampje. Dit toont het vlammend omstraalde oog van God in een driehoek. Het interieur bevat een marmeren altaar met uit schellak ingewerkte voorstellingen van engelen met de geestesduif, een doornenkroon en het woord PAX ( vrede).
In de zijden van de grafkapel zijn marmeren gedenkstenen aangebracht. De oudste is voor dhr. P.C. La Fontijn, 18 oktober 1894. Zijn echtgenote mevr. A.J. Bastiaanse ligt hier sedert 19 december 1897 eveneens begraven, evenals Jeanette P.C.E. La Fontijn, 19 februari 1901 en Michel La Fontijn 27 augustus 1940.