Bij overlijden (24 uur per dag): 06 207 312 27

|

Overige vragen: 0164 265 989

|

Volg ons op:

Graf (kleur) markeringen, wat betekenen ze?

Beste bezoekers van de R.K. Begraafplaats op de Mastendreef,

 

De laatste paar dagen zijn er wat artikelen verschenen in de media over de R.K Begraafplaats Mastendreef met betrekking tot de rode buttons op de graven. Ik wil u graag uitleggen waar de buttons voor dienen en wat u moet doen als u deze heeft zitten op het graf.

 

Wij gebruiken 3 markeringen op deze begraafplaats:

 

  • Gele streep : dit zijn graven die door ons gemarkeerd zijn waar de rechthebbende van het graf afstand heeft gedaan en wat binnen een maand door ons zal worden geruimd.
  • Rode button Graf wordt geruimd :Dit zijn graven waar wij al meerdere jaren geen betalingen meer van hebben ontvangen en waar de rechthebbende niet meer van te traceren valt. Wij geven mensen 6 maanden de tijd om te reageren op de button en wanneer dit niet het geval is dan zal de steen geruimd worden. Aankondigingen van deze graven hangen in de aankondigingsborden en zijn te vinden op onze website, onze de sectie nieuws.
  • Rode button neem contact op met de beheerder : Wij gebruiken deze button als wij geen contact meer hebben gehad met de rechthebbende over een factuur of als de rekening die ons Administratiekantoor terug heeft gekregen omdat de rechthebbende niet meer op dit adres woont. Wij willen ons administratie systeem graag up to date houden om fouten in de toekomst te voorkomen. Ook gebruiken wij de button om contact te krijgen met de rechthebbende over de begroeiing van het graf.

 

Particulieren graven worden na een begrafenis van de overledene uitgegeven voor 20 jaar en daarna kan er jaarlijks of meerdere jaren verlengd worden. Als u van ons na 20 jaar van de begrafenis nog geen rekening heeft ontvangen dan zullen wij waarschijnlijk niet over de juiste gegevens beschikken van de rechthebbende of dat de oude rechthebbende inmiddels is overleden .

 

U kunt ons daarom het beste benaderen om na te gaan of  de gegevens nog wel kloppen en een markering van een button te voorkomen.

 

Wij proberen zo zorgvuldig met het plaatsen van buttons om te gaan en wij zijn ons ook zeker bewust van de eventuele emoties die het teweeg brengt bij de nabestaanden en neem daarom zsm contact op zodat wij de button kunnen verwijderen.

 

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

 

Met vriendelijke groet,

 

Mark Masereeuw

Beheerder R.K. Begraafplaats Mastendreef