Bij overlijden (24 uur per dag): 06 207 312 27

|

Overige vragen: 0164 265 989

|

Volg ons op:

Zondag 11 September Open monumentendag 2022

De Rooms Katholieke begraafplaats heeft een meer maatschappelijke bestemming gekregen. Het bestuur vindt het belangrijk dat de monumenten voor de toekomst in stand blijven en willen de monumenten ook meer onder de aandacht brengen. Hiervoor is er een historische route ontwikkelt die langs de bijzondere monumenten, gemeentelijke- en rijksmonumenten gaat.
De historische route bevat alle belangrijke monumenten die aanwezig zijn op de begraafplaats.
Niet alleen gemeentelijke- en rijksmonumenten maar ook andere belangrijke monumentale graven die onderdeel zijn van de Bergse geschiedenis.
Waaronder het herdenkingsmonument van de V1 ramp die plaats vond op 1 maart 1945. De monumenten zijn waar nodig was hersteld en opgeknapt.
De route wordt kenbaar gemaakt door groene bordjes die bij de monumenten staan. Op het bordje staat een scanbare QR-code zodat de informatie over het graf gelezen kan worden.
De route is naast de informatie over de graven ook voorzien van informatie over het ontstaan van de begraafplaats en over de personen die voor Bergen op Zoom van betekenis zijn geweest.
Er is een plattegrond van de route aanwezig bij de ingang van de algemene begraafplaats aan de Holleweg en bij de ingang op de grote parkeerplaats aan de Mastendreef.
Ook bij de monumenten die onderdeel van de historische route zijn ligt een plattegrond.
De historische route wordt op 11 september om 13.00 geopend door wethouder Letty Demmers. De opening zal een onderdeel zijn van de Open Monumentendagen die datzelfde weekend plaatsvinden.
Iedereen is welkom op zondag 11 september vanaf 13:00 de opening bij te wonen. Ook zal Pastoor P. Verbeek zondag om 14:00 het nieuwe strooiveld inzegenen.